Alumni Column Danielle Valk

Het is nog geen maand geleden dat ik op het Risk Hok zat om de laatste dingen voor de O&MC Society af te ronden. Inmiddels zit ik volop in het werkende leven en lijkt het allemaal alweer een hele tijd geleden. Gelukkig kan ik terugkijken op vijf fantastische jaren en Risk heeft hier zeker een grote bijdrage aan geleverd.

Mijn Risk tijd is begonnen als deelnemer van het IFP in 2013/2014. Dit was voor mij een onvergetelijke ervaring waar ik leuke contacten aan heb overgehouden. Ook na het IFP ben ik actief lid gebleven van Risk. In het afgelopen collegejaar zat ik in de O&MC society en heb ik samen met mijn commissie verschillende activiteiten voor mijn master mogen organiseren. Daarnaast heb ik deelgenomen aan verschillende evenementen van Risk, zoals de Multinational Cycle en de Risk Advisory Inhouse Day. Het leuke aan deze evenementen is dat je met een kleine groep studenten de kans krijgt om bedrijven te bekijken en om medewerkers van verschillende bedrijven te spreken. Een groot voordeel ten opzichte van andere recruiting events waarbij iedereen altijd massaal op de recruiters afgaat.

Momenteel werk ik als IT Risk Consultant bij Deloitte Nederland. Voor alle duidelijkheid zal ik in het kort uitleggen wat deze functie inhoudt. In mijn dagelijkse activiteiten doe ik voornamelijk veel werk in samenwerking met de accountants. Zij controleren de jaarrekeningen van verschillende klanten en ik controleer de IT omgeving van deze klanten. Een grote uitdaging dus voor iemand met een bedrijfskundige achtergrond. Gelukkig wordt aan mij wel de ruimte gegeven om alles te leren. Daarnaast heb ik als een van de weinigen ervoor gekozen om in de regio aan het werk te gaan. Ik woon daarom ook nog steeds in het gezellige Groningen. Het leuke aan de regio is dat ik bij veel verschillende klanten kom en meer verantwoordelijkheid krijg. Daarnaast heb ik ook een aantal opdrachten in de Randstad, dus diversiteit is zeker aanwezig. Misschien dat ik over een aantal jaren wel naar de Randstad verhuis, maar daar heb ik nu nog geen concrete plannen voor. Daarnaast wil ik door mijn IFP ervaring nog graag een opdracht in het buitenland doen.

Samenvattend wil ik hierbij benadrukken dat ik bij Risk veel heb mogen leren, veel heb mogen zien en vooral veel leuke mensen heb leren kennen. Daarom wil ik ook iedereen aanraden om actief lid te worden of te blijven van Risk!”