Interview met Jur, Senior assistent accountant audit bij Flynth

Mijn naam is Jur en 3 jaar geleden ben ik na mijn studie accountancy begonnen bij Flynth adviseurs en accountants op de audit afdeling. Toen ik hier begon was het alleen niet mijn eerste kennismaking met Flynth. In het derde jaar van mijn opleiding moest ik stage lopen en na wat zoekwerk kwam ik terecht bij Flynth.

Waarom heb je er destijds voor gekozen om stage te lopen bij Flynth en hier te starten na je studie?

Voor de stage in mijn derde jaar ben ik wat gaan rond kijken naar kantoren Zelf wilde ik eigenlijk niet bij een BIG-4 kantoor werken, omdat dit gevoelsmatig wat te groot voelde. Aan de andere kant wilde ik ook weer niet bij een te klein kantoor stage lopen, omdat ik het gevoel had dat ik dan misschien wat minder kon leren. Vandaar dat ik naar de kantoren heb gekeken net onder de BIG-4.

Het eerste gesprek was met Flynth en dit klikte meteen goed, dus toen ben ik hier stage gaan lopen. Aan het eind van de stage, heb ik nog een exit-gesprek gehad met Ralf (extern accountant Flynth). Hij gaf aan dat ik altijd aan kon kloppen als ik een baan zocht. Mijn sollicitatie voor een echte baan ging ook wat anders. Ik belde Ralf en we hebben een uurtje gepraat. Hierna waren we er snel uit en heb ik in september 2019 getekend bij Flynth. Ik denk dat dit de sfeer binnen Flynth goed samenvat. Ralf is dan wel extern accountant, maar je kan hem altijd gewoon bellen en binnenlopen. Flynth is namelijk een platte organisatie zonder partners waarbij iedereen zijn “zegje” mag en kan doen.

Wat is je huidige functie en hoe je ben je hier gekomen?

Op dit moment ben ik senior assistent, maar ik ben begonnen als gevorderd assistent. Hoewel je normaal gesproken in deze functie al meer verantwoordelijkheid moet pakken, werd ik mijn eerste jaar goed geholpen en bij de hand genomen. In het tweede jaar kon ik hierna bouwen aan mijn rol als senior assistent.

Als senior assistent ben je het eerste aanspreekpunt voor het controleteam en de klant. Je doet de wat moeilijkere posten in de controle en begeleid assistenten met minder ervaring. Daarnaast spar je met de controleleider en/of junior manager over de wat complexere zaken in de controle.

Hoe ziet een werkdag van jou er uit?

Een werkdag bij Flynth audit kan elke dag anders zijn. Wij hebben klanten in het (grotere) mkb en de publieke sector, wat ervoor zorgt dat het elke dag kan verschillen wat je doet. Zo zit je de ene dag bij een bedrijf die chocopasta maakt en de andere dag op een camping. Daarnaast heb ik ook wat onderwijsklanten. Bij Flynth krijg je veel ruimte of zelf te kiezen in welke markten jij jezelf wilt ontwikkelen.

Verder is het ook verschillend of we de interimcontrole doen of de eindejaarscontrole. Bij de interimcontrole kijken we meer naar de processen en geven wij adviezen naar aanleiding van onze natuurlijke adviesfunctie. In deze periode neem je met de klant haar processen door en leg je dat vast in het dossier. Bij de eindejaarscontrole kijken wij of de jaarrekening, die de klant heeft opgeleverd een getrouw beeld geeft. Dit is gedetailleerder werk en persoonlijk vind ik deze periode wat leuker dan de interim.

Wat doe je naast je werk?

Ik volg zelf vanuit Flynth de studie tot registeraccountant aan Nyenrode. Verder geeft Flynth je ook voldoende kansen om je te ontwikkelen. In januari ben ik senior geworden en heb ik de kans gekregen om een leiderschapscursus te volgen. Initieel was ik hier wat sceptische over, omdat ik dacht dat dit een wat zweverige cursus zou zijn. Echter, dit viel heel erg mee. Het is een mooie manier om je verder te ontwikkelen.

Wat vind je het leukste aan je baan bij Flynth?

De afwisseling en vrijheid die je krijgt. Hoewel Flynth geen kleine speler is, krijg je veel vrijheid in je werk. Je krijgt de kans om snel moeilijke posten op te pakken en wordt goed begeleid in dit proces. Het is de ideale mix voor mensen die zich willen ontwikkelen, maar niet naar de BIG-4 willen. Verder wordt er echt rekening gehouden met je werk-privé balans. Indien je een keer wat hebt, valt er altijd wel wat te regelen.

Verder moet je af en toe in het voorjaar overwerken, maar dit loopt zeker niet de spuigaten uit. Onze controleleiders en junior-managers monitoren dit en zorgen ervoor dat mensen het werk leuk blijven vinden. Daarnaast zijn de collega’s erg leuk. Hoewel Flynth een professionele organisatie is, is er altijd tijd voor een lolletje. Verder worden er diverse malen etentjes en activiteiten georganiseerd. Ook bijvoorbeeld Flynth Young, waarbij collega’s onder de 35 een activiteit gaan doen, is altijd gezellig.

Als laatste, welke tip zou je de studenten willen geven als ze bij Flynth willen solliciteren?

Wees gewoon jezelf, we zijn altijd opzoek naar enthousiaste mensen. Indien jij denkt dat je goed past bij onze organisatie, benader iemand en vraag hoe hij/zij het vindt bij Flynth.

Ben jij nou ook benieuwd naar hoe het is om te werken bij Flynth of wat voor mogelijkheden wijvoor jou hebben? Neem dan contact op met Ilse Bevelander via 06-12 97 29 84 of campus@flynth.nl.

Jur Borgelink Ilse Bevelander 
LinkedIn  LinkedIn