Bij Eshuis werken jonge, enthousiaste professionals voor wie fun minstens net zo belangrijk is als finance

"Bij Eshuis werken jonge, enthousiaste professionals voor wie fun minstens net zo belangrijk is als finance.”

Kim de Lange
Accountancy Medewerker (trainee)

Kim de Lange is Accountancy medewerker (trainee) bij Eshuis. Dit doet ze nu zes maanden en ze heeft het enorm naar haar zin. “Het werk past heel goed bij mij. Toen ik mijn moeder vertelde dat ik bij een accountantskantoor aan de slag wilde gaan, kreeg ik de reactie: ‘Is dat niet heel saai?’. Nou, ik zal je een ding vertellen, de branche heeft misschien een stoffig imago, maar dat is echt achterhaald. Er gebeurt van alles bij Eshuis en er is volop ontwikkeling.”

Kim is 22 jaar, woont in Haaksbergen en doet aan paardrijden en padel. Ze studeert bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, met specialisatie Accountancy. “Binnen Bedrijfskunde heb je drie richtingen; Marketing, Technology Management en Accountancy. Ik heb gekozen voor de specialisatie Accountancy. Wat ik mooi vind aan werken bij Eshuis is de flexibiliteit. Iedereen die studeert aan Nyenrode heeft op vrijdag college, maar ik heb dat in Groningen op woensdag. Dat is voor Eshuis geen probleem, ik kan gewoon op woensdag college volgen en daarnaast op de andere dagen bij Eshuis werken. Die flexibiliteit vind ik heel fijn. Als je maar doet wat je hebt beloofd, dan maakt het niet uit waar en wanneer je dat doet.”

Kim dacht altijd dat ze eerst haar bachelor afgerond zou moeten hebben, voor ze bij Eshuis aan de slag kon. “Maar dat was helemaal niet het geval. Ik kon gewoon tijdens mijn studie al aan de slag. Ik wist überhaupt niet eens dat er werkstudenten waren”, lacht ze. “Ik werkte al jaren op een stal. Als ik dit eerder had geweten, was ik al veel eerder aan de slag gegaan in het werkveld. Ik denk eigenlijk dat heel veel studenten niet weten dat ze tijdens hun bachelor al in de praktijk kunnen werken, bijvoorbeeld als werkstudent.”

“Ik kan gewoon op woensdag college volgen en daarnaast op de andere dagen bij Eshuis werken.”

Kim kwam met Eshuis in aanraking op een Accountancy dag in Groningen, georganiseerd door haar studievereniging FSG (financial study association Groningen). Ze wilde zich oriënteren op een vervolgstap. “Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik precies wilde. Dus ik dacht, ik ga gewoon even een kijkje nemen. Het was een banenmarkt en ik werd meteen enthousiast van het gesprek bij de stand van Eshuis. Toen ik aangaf dat ik waarschijnlijk niet in Groningen wilde blijven, was dat ook geen probleem. Ik kon gewoon in Almelo aan de slag. Vooral het omgaan met zoveel verschillende mensen maken het werk zo leuk en leerzaam.”

Het is best hard werken in de accountancy, zeker als er weer een deadline aankomt, of de jaarstukken tijdig gereed moeten zijn. “Maar daar staat veel tegenover, want na al dat buffelen is het tijd voor ontspanning en gezelligheid. En niet alleen op vrijdagmiddag. Bij Eshuis werken jonge, enthousiaste professionals voor wie fun minstens net zo belangrijk is als finance.”