Werken bij Flynth

Wie ben je en wat doe je binnen Flynth?

Ik ben Tim en ik ben op dit moment bezig met afstuderen voor de master Accountancy aan de RUG. Ik ben in februari begonnen bij Flynth met het schrijven van mijn scriptie en loop tegelijkertijd mee als
stagiair bij de auditafdeling van Flynth. Op dit moment is Audit druk bezig met de controle van de jaarrekening, dus er zijn genoeg opdrachten waar ik de mogelijkheid heb om (naast het schrijven van mijn
scriptie) de mensen van de Audit te leren kennen en alvast wat ervaring op te doen.

Hoe ben je bij Flynth gekomen?

Veel studenten die de master Accountancy aan de RUG volgen en hun scriptie moeten schrijven, doen dit door middel van een (vrijwillige) scriptiestage waarbij je deels bezig bent met je eigen scriptie en deels een kijkje kunt nemen hoe het in de praktijk eraan toe gaat. Dit leek mij ook een goede manier om een kantoor te leren kennen en eventueel te kijken waar ik aan de slag wil als ik klaar ben met mijn master. Ik ben voornamelijk door LinkedIn in contact gekomen met kantoren en heb meerdere gesprekken gevoerd. Zo kwam ik via LinkedIn ook in contact met Ilse, die vertelde dat Flynth sinds kort ook een kantoor in Groningen heeft en dat Flynth misschien een leuke optie was voor mijn scriptiestage.

Wat is de reden waarom je uiteindelijk voor Flynth hebt gekozen?

Ik heb dus met meerdere kantoren een gesprek gehad om eventueel mijn scriptiestage te doen. Ik had zelf het gevoel dat ik bij de drukte en grootte van een BIG-4 kantoor niet helemaal op mijn plek zou zijn. Wel wilde ik een kantoor dat professioneel en groot genoeg was met verschillende klanten, waarbij ik veel zou kunnen leren. Ik was ook op zoek naar een kantoor waarbij de nadruk niet heel erg ligt op hiërarchie en functies, maar dat je tegen iedereen gewoon kan zeggen wat je wil zeggen. Nadat ik dus met meerdere kantoren een gesprek had gehad, had ik bij het gesprek bij Flynth het idee dat ik daar de beste klik had en daar wel op mijn plek kon zijn.

Hoe heb jij jouw scriptie stage ervaren bij Flynth?

Ik heb nu nog een kleine maand te gaan met mijn scriptie en mijn tijd hier is me heel goed bevallen. De sfeer was zoals ik had verwacht heel fijn. Audit is van nature best hiërarchisch opgebouwd natuurlijk. Zo heb je de verschillende functies van assistent tot manager en uiteindelijk de accountant die zijn handtekening onder de controleverklaring zet. Op de werkvloer merk ik hier echter bij Flynth niet veel van en kun je aan iedereen vragen wat je wil of een gesprek aangaan. Met de invulling van mijn stage was Flynth ook heel flexibel. Ik kon gewoon overleggen wanneer ik wat meer tijd had en mee kon lopen met een opdracht. Zo had ik bijvoorbeeld aan het begin van het schrijfproces van mijn scriptie wat meer tijd of op momenten dat ik moest wachten op feedback. Voor de rest kreeg ik gewoon tijd om bezig te gaan met het schrijven van de scriptie. Ook was het goed geregeld dat de eerste dag bestond uit een welkomstdag georganiseerd door Start@Flynth. Op deze dag werden alle stagiairs (en werknemers) van alle Flynth kantoren die begonnen in februari verwelkomd bij Flynth en geholpen met de dingen die belangrijk zijn bij je eerste werkdag. Ook krijg je hier je tas, laptop en andere dingen van Flynth, zodat je zonder problemen mee kunt lopen bij Flynth of je scriptie kunt schrijven.

Wat ga je na jouw stage doen?

Ik begin na de zomer met de opleiding tot RA. Daarvoor volg de Executive Master of Accountancy aan de RUG. Dit is, zoals voor velen wel bekend, een postmaster in deeltijd waarbij je op vrijdag colleges hebt en de rest van de week gewoon aan het werk bent. Mijn stage bij Flynth is zo goed bevallen dat ik na de zomer dus ook bij Flynth Audit aan het werk ga. Ik heb een tijdje terug gewoon een gesprek gehad hoe mijn stage was bevallen en wat Flynth van mijn stageperiode vond. De sfeer is dan heel ontspannen en aangezien de stage van beide kanten goed is verlopen, wordt dan heel makkelijk de stap gezet om ervoor te zorgen dat je straks bij Flynth aan het werk kunt. Mijn vervolgopleiding wordt ook door Flynth betaald en ik zal intern ook begeleid worden, zodat zowel het werk als de opleiding goed zullen verlopen. Na de stage en scriptie zelf, gaan we natuurlijk wel eerst zomervakantie vieren!

Welke tip zou je willen geven aan andere studenten op het gebied van solliciteren naar een afstudeerplek of eerste baan?
Het klinkt natuurlijk heel cliché, maar wees gewoon jezelf en kijk dan wat het beste bij je past. Ga gewoon een gesprek aan met iemand die jou meer kan vertellen over een traject, opleiding of stage. Bijna iedereen, zowel recruiters als andere werknemers, zullen open staan voor een gesprek om je te helpen met informatie of mee te denken met andere dingen. Ook bij Flynth is dat zo en wordt er met je meegedacht op welke manier jouw stage of start van je loopbaan ingevuld kan worden. Niet alles staat vast en bij Flynth denken ze graag met je mee wat voor jou het beste is.

Wil jij zelf meer weten over Flynth of de mogelijkheden? Neem dan contact op met campus recruiter Ilse Bevelander via ilse.bevelander@flynth.nl of 06 12 97 29 84.